• Home
  • SEO
  • Google geeft pagina zoekresultaten nieuw uiterlijk

Google geeft pagina zoekresultaten nieuw uiterlijk

Google geeft pagina zoekresultaten nieuw uiterlijk

De zoekgigant heeft op een blog bekend gemaakt dat het de pagina zoekresultaten nieuw uiterlijk gaat geven. Het uiterlijk van de pagina zal vereenvoudigd gaan worden. Zo gaan de zijbalken, die tot nu toe zichtbaar zijn, verdwijnen. Het nieuwe ontwerp zal eerst zichtbaar worden voor Amerikaanse gebruikers. In een later stadium zal het zoekresultaten nieuw uiterlijk wereldwijd uitgerold worden.

Zoekresulaten nieuw uiterlijk gegeven

Bij het tonen van de zoekresultaten toonde Google aan de linkerkant tot nu toe opties zoals afbeeldingen, maps en nieuws. Daarnaast was het mogelijk de locatie te wijzigen en specifiek te zoeken naar pagina’s uit een bepaald land of in een taal. De opties zijn nu verplaatst of verborgen. In de pagina zoekresultaten nieuw uiterlijk is er direct onder het zoekveld een navigatiebalk zichtbaar met de eerder genoemde opties. Tevens is in deze balk de knop Search Tools opgenomen waar gekozen kan worden voor extra opties. De opties zijn dus niet verdwenen maar zijn vindbaar op een andere plek.

Waarom deze aanpassing ?

Google is continu bezig om de beleving van de zoekresultaten te verbeteren. Hierin is het altijd op zoek naar een zo optimaal mogelijk design voor de gebruikers. Google wil nu met de pagina zoekresultaten nieuw uiterlijk optisch meer de focus leggen op de zoekresultaten. Google speelt hiermee ook in op de verschillende platformen waar mensen gebruiken maken van Google. Vorig jaar heeft Google voor tablets het uiterlijk aangepast, een paar weken geleden voor smartphones en nu als laatst voor desktops.    

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Diensten en Producten

Makemesocial houdt zich bezig met online marketing, social media en mobile marketing. Bekijk hier onze diensten.

Contact

Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en expertise die wij kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!